Onze verhalen

Het verhaal van Marc: “Mijn leven is weer waard om geleefd te worden!”

Via mijn revalidatie arts ben ik bij Boogh terechtgekomen, waarna ik ben gestart met de CH-Q cursus. Tezamen met 7 lotgenoten ondekte ik wat ik aan competenties en belastbaarheid over had gehouden, na alles wat er gebeurd is. De cursus werd gegeven door twee fantastische begeleiders en door een samenloop van omstandigheden, heeft één van die begeleiders later mijn coach vervangen.  Ik denk dat het belangrijk is dat je coach goed weet waar het om gaat en dat geldt in ieder geval voor de mijne. Mede dank zij haar inzet heb ik nu, “drie jaar na dato”, toch weer een leuke parttime baan bij een begripvolle werkgever en is het leven weer waard om geleefd te worden!

Het verhaal van Peter: “Verder na hersenletsel”

Ik heb deelgenomen aan de training arbeidsrevalidatie voor mensen met hersenletsel. Voordat ik aan deze training begon had ik als gevolg van een sinustrombose bijna elke dag hoofdpijn, door te veel visuele- en geluidsprikkels. Andere klachten waren o.a. snel vermoeid (mentaal), moeite met me te kunnen concentreren en snel afgeleid zijn. Sinds de training zijn mijn klachten in mindere mate aanwezig. De hoofdpijn is zelfs nog maar af en toe aanwezig en ook weer sneller weg. Wat voor mij écht het verschil maakt is dat ik ben gaan sporten en mijn tijd zorgvuldiger indeel. Ik ben erg blij dat ik deze training heb kunnen doen en heb het als heel positief ervaren. Inmiddels sta ik, na bijna 2 jaar van ziekte en herstel, gelukkig weer aan het begin van een re-integratie traject!

Het verhaal van Yvonne: “Dankzij de CH-Q training kreeg ik weer zin in het leven”

“De term CH-Q klinkt zakelijk en sober, maar mijn persoonlijke ervaring met de training is verre van sober. Met argwaan en gebukt onder een depressie begon ik aan de training. Door het syndroom van Asperger schrikken groepsbijeenkomsten mij af. Maar dankzij goede begeleiding en de opdrachten voelde ik mij snel thuis in de groep. Het uitwisselen van ervaringen met medecursisten heb ik als zinvol ervaren. Het mooie aan de training is dat er niet wordt gekeken naar wat je niet (meer) kan, maar naar wat je nog wél kunt. Deze insteek was nieuw voor mij. Al direct na de eerste cursusdag merkte iedereen om mij heen een positieve verandering in mij op. Na de vijfde en laatste cursusdag ging ik naar huis met de gedachte, ik heb weer zin in het leven!”

Lees hier ook het uitgebreide persoonlijke verhaal over een traject ‘na herseninfarct weer aan het werk’

Referentie op film

Kennismaken

Meer weten over hersenletsel in het algemeen of benieuwd wat wij concreet voor jou, iemand in jouw omgeving of praktijk kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, dan maken we persoonlijk kennis.

Contact