Terug

Goed nieuws! Start vaccinatie Boogh zorgmedewerkers

Boogh heeft het bericht van VGN ontvangen dat alle zorgmedewerkers binnen Boogh een vaccinatie-uitnodiging ontvangen. Zeker omdat deze collega’s werken met cliënten die tot de kwetsbare groep behoren. Vaccinatie is de beste stap om onszelf, cliënten en naasten te beschermen tegen het virus. En om een einde te maken aan corona.
De uitnodiging ontvangen medewerkers vanaf vandaag of morgen in hun mail.

De uitnodiging is bedoeld voor zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder die werken in de gehandicaptenzorg en direct contact hebben met cliënten. Stagiaires, leerlingen, ZZP’ers en uitzendkrachten vallen hier ook onder. Medewerkers die bijvoorbeeld een staffunctie bekleden, zijn helaas nog niet aan de beurt.

Vaccinatie cliënten
Het is niet bekend wanneer cliënten gevaccineerd zullen worden, omdat dit via hun
eigen huisarts loopt. Boogh kan hier dan ook niks over zeggen.

Hoe de vaccinatie werkt
De vaccinatie zorgt ervoor dat je lichaam afweerstoffen maakt tegen het coronavirus. Hierdoor ben je beter beschermd. Als je na de vaccinatie toch corona krijgt, zorgt de vaccinatie ervoor dat je minder ernstig ziek wordt. Ook als je corona hebt gehad, is het zinvol om de vaccinatie te halen.

Na vaccinatie gelden nog steeds coronamaatregelen
Wanneer je gevaccineerd bent blijven alle coronamaatregelen van kracht en werken we nog steeds met beschermende middelen. Dit om anderen te beschermen tegen het virus. Dit betekent ook, dat je nog steeds in quarantaine moet als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief is getest. Ook gelden nog steeds de isolatieregels als je zelf positief bent getest. Pas wanneer de overheid bepaalt dat de maatregelen versoepeld kunnen worden, kunnen we de maatregelen loslaten. Naar verwachting kan dit pas als 75% van alle inwoners van Nederland gevaccineerd zijn.

Boogh wenst alle collega’s veel succes met het plannen van de afspraak en het vaccineren.
Op naar een coronavrije samenleving!