Terug

Cliënt Koen loopt de marathon van Rotterdam, begeleider individueel Wendy vertelt

Hardlopen voor de Hersenstichting

1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening en het kan ons allen overkomen. Het zet je hele leven op zijn kop en ook die van je directe omgeving.

Het is ook Koen overkomen en als begeleider individueel ben ik betrokken bij zijn situatie. Op advies van De Hoogstraat werd Boogh benaderd om begeleiding individueel in te zetten voor diverse vraagstukken.

Ik ondersteun al een lange tijd mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel, maar deze casus was voor mij ook bijzonder en uniek om te mogen begeleiden. Omdat Koen een korte termijn geheugen had van 45 minuten, kon ik geen relatie met hem opbouwen. Ik bleef voor hem een vreemde en hij was daardoor ook niet leerbaar.
Zijn moeder heeft de rol van mentor en bewindvoerder op zich genomen en samen hebben wij stapsgewijs de hulpvragen opgepakt. Als begeleider individueel was ik haar klankbord bij wie zij terecht kon voor haar verhaal en vraagstukken. In het begin kwam ik wekelijks bij Koen thuis en maakte ik deel uit van diverse gebeurtenissen in hun leven. Ik zocht de nodige informatie voor ze uit, zocht contact met andere deskundigen voor adviezen en ik werd gemachtigd om een aantal acties voor ze uit te voeren. Zo werd zijn moeder wat meer ontlast van haar zorgtaken.
Het gezin heeft een rijk sociaal netwerk, wat ervoor zorgt dat Koen een zo normaal mogelijk leven kan leiden. Dankzij zijn netwerk kon Koen activiteiten blijven doen, waarin hij zichzelf kon blijven en zijn eigenwaarde kon behouden. Waar nodig was ik ook een klankbord voor zijn omgeving en kon men bij mij terecht voor vragen en advies.

Sinds Koen zijn geheugen weer goed functioneert, ondersteun ik Koen bij zijn herstelproces. Koen wil zijn leven weer oppakken. Ik volg nu vanaf de zijlijn hoe dat gaat en stapsgewijs zal ik mijn zorgtaak meer gaan loslaten.

Steun deze geweldige actie van Koen en Tim!

https://bit.ly/2YdVt5f