Terug

Boogh Amersfoort

Satelliet 10
3824 MT Amersfoort
(033) 455 73 69
amersfoort@boogh.nl

Boogh Amersfoort biedt begeleiding en behandeling aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), aan mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte. Daarnaast is er een begeleiding voor een groep mensen met een meervoudige beperking (Mytylschool-verlaters). Door middel van verschillende activiteiten worden vaardigheden getraind, met als doel ze in stand te houden en te verbeteren.

Boogh Amersfoort heeft een Afasiecentrum waar mensen met afasie worden begeleid en behandeld. En Boogh werkt samen met Welzin (voorheen Stichting Welzijn Amersfoort, Beweging 3.0 en NAHNu).

Het programma
Het programma voor de activiteiten wordt samengesteld in samenspraak met de cliënten. Binnen de mogelijkheden kan elke cliënt zijn eigen programma samenstellen. De activiteiten zijn gericht op vorming en educatie (bijv. gespreksgroepen, ontmoetingsgroepen met onderwerpen als actualiteiten), creativiteit (bijv. keramiek, schilderen, mozaiek en keramiek), sport en spel (bijv. fitness, dans en wandelen) en activiteiten ten behoeve van het dagelijks leven (bijv. koken). Boogh Amersfoort biedt verschillende mogelijkheden om intern werkzaamheden te verrichten voor opdrachtgevers. Met het bedrijf EU Records is een unieke samenwerking waarbij hun medewerker op de locatie aanwezig is om de werkzaamheden mede aan te sturen. Ook is er een leefgroep activiteiten voor jongeren, met name schoolverlaters van de Mytylschool.

Vanuit welke gemeenten kunt u bij Boogh Amersfoort terecht?
Boogh Amersfoort heeft een regionale functie. Cliënten komen uit de gemeenten Achterveld, Amersfoort, Barneveld, Bunschoten, Eemdijk, Hoevelaken, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Nijkerk, Nijkerkerveen, Woudenberg en Zwartebroek.