Behandelvormen NAH van Boogh en Hersenz

De behandelingen van NAH richten zich op het behalen van persoonlijke doelen, de mentale omgang met beperkingen en het vinden van een nieuwe balans van alledaagse handelingen. Voorafgaand aan de behandeling van NAH wordt er dan ook persoonlijk gekeken naar wat iemand nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren in zijn of haar specifieke situatie en omgeving in de samenleving.

De behandelvormen

Er wordt gefocust op een drietal gebieden waar mensen met niet aangeboren hersenletsel de grootste uitdagingen ervaren:

  • Cognitie, emoties en gedrag
  • Vermoeidheid en motoriek
  • Communicatie en omgang

Zo zijn wij betrokken bij elke stap in het proces richting de (her)ontwikkeling van vaardigheden en het trainen van functies die bijdragen aan het functioneren in het dagelijks leven. Dit doen wij o.a. met het behandelprogramma Hersenz op basis van een drietal behandelvormen.

Mensen met afasie hebben stoornissen in de communicatie die zijn ontstaan door hersenletsel. Dit betekent dat iemand niet meer kan zeggen wat hij of zij wil. Bij Boogh staan wij bekend om multidisciplinaire behandeling voor mensen met afasie in de chronische fase. Door de combinatie van behandeling in een groep en behandeling thuis wordt het geleerde daadwerkelijk geïntegreerd in de persoonlijke omgeving en het dagelijks handelen. Afasiebehandeling kan worden aangevuld met bijvoorbeeld gesprekken met een psycholoog, psychomotorische therapie (PMT), vaktherapie beeldend of Hersenz behandeling.

Lees hier meer over onze behandelgroepen.

Behandeling gericht op het leren omgaan met beperkingen in bijvoorbeeld emoties en gedrag, denken en doen en energie na hersenletsel. Door middel van behandeling in kleine groepen (cognitieve en psycho-motorische therapie) én behandeling thuis werkt ieder aan zijn of haar eigen hulpvragen. De behandeling richt zich niet alleen op degene met hersenletsel maar óók op de naasten.

In het behandelprogramma Hersenz kan bijvoorbeeld worden gewerkt aan:

  • Leren omgaan met de veranderingen
  • Opbouwen van conditie en mobiliteit
  • Weer vertrouwd raken met het lichaam
  • Omgaan met vermoeidheid
  • Leren energie goed te verdelen
  • Handiger omgaan met problemen op gebied van aandacht, geheugen, concentratie, planning en organisatie
  • Toepassen van het geleerde in het dagelijks leven

Boogh biedt ook Hersenz behandeling die speciaal is aangepast voor mensen met afasie. In samenwerking met Hersenz bieden wij een programma dat gebaseerd is op de hulpvragen van de deelnemers.

Kennismaken

Meer weten over hersenletsel in het algemeen of benieuwd wat wij concreet voor jou, iemand in jouw omgeving of praktijk kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, dan maken we persoonlijk kennis.

Contact