Boogh De Oase

Boogh De Oase biedt structurele tijdsbesteding aan groepen senioren met een somatische-, psychogeriatrische- of psychiatrische aandoening of beperking in Zuid-Oost Utrecht. De activiteiten zijn gericht op het bevorderen, behouden of compenseren van de zelfredzaamheid. Het uitgangspunt is van ieders kwetsbaarheid een kracht maken. Dit doen we door in groepen met elkaars kwaliteiten en competenties aan de slag te gaan. In een divers programma wordt de buitenwereld binnengehaald, worden ervaringen gedeeld en uitdagingen aangegaan. De activiteiten hebben als doel de zelfredzaamheid te bevorderen en opname in een instelling of verwaarlozing te voorkomen.

Het programma
Bij aanvang wordt gezamenlijk een begeleidingsplan opgesteld. Waarin we samen doelen stellen en verwachtingen uitspreken. Interesses worden met allerlei activiteiten vormgegeven. We starten iedere de dag met de vraag: ‘Wat staat er in de krant?’ en daar discussiëren we over. Bovendien gaan we dagelijks creatief aan de slag met verschillende technieken. Hierbij laten we ons inspireren door het seizoen.

We ondernemen ook culturele activiteiten en gaan samen er op uit. Ook eten we gezamenlijk en wordt er met regelmaat gekookt.
Er worden ook allerlei spelvormen, geheugen trainingen en verwerkingsactiviteiten geboden. Bovendien verzorgt een Mbvo docent (meer bewegen voor ouderen) drie keer in de week oefeningen, waarbij wordt gewerkt aan val-preventie.

Alle activiteiten worden in groepsverband aangeboden. Er wordt gewerkt vanuit de kracht van de groep, met de aanvullingen en stimulans die in het groepsproces ontstaat.

Meer weten?
Heb je vragen over onze dienstverlening en ben je woonachtig in de omgeving Veenendaal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op 0318 – 41 20 00. We maken graag kennis.

Kennismaken

Meer weten over hersenletsel in het algemeen of benieuwd wat wij concreet voor jou, iemand in jouw omgeving of praktijk kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, dan maken we persoonlijk kennis.

Contact