Booghkring

Booghkring is een sociëteit voor hogeropgeleiden met hersenletsel (NAH). Deze mensen, die voor het letsel een hoge(re) functie bekleedden of hoger opgeleid zijn, ervaren vaak moeilijker aansluiting bij het reguliere aanbod voor behandeling van mensen met hersenletsel. Ze hebben nog steeds intellectuele uitdaging nodig, maar hebben concentratieproblemen en kunnen minder goed omgaan met prikkels. Bij Booghkring vinden ze deze intellectuele uitdagingen, maar in een aangepaste, prikkelarme omgeving.

Op een vaste avond in de maand wordt van 17.00 tot 20.00 uur een thema behandeld en gezamenlijk gegeten. De onderwerpen worden in overleg vastgesteld en sprekers worden vaak vanuit het netwerk van deelnemers uitgenodigd. De avond wordt begeleid door een deskundige medewerker en een vrijwilliger. Er is volop ruimte voor discussie en verdieping.

Financiering
Financiering van Booghkring geschiedt op basis van een geldige indicatie of een eigen bijdrage.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met de maatschappelijk consulent van Boogh via (085) 40 14 795 of booghkring@boogh.nl

“Het eerste half uur was ik totaal overweldigd. Het leek alsof ik voor de spiegel stond. Ik zag goed uitziende, welbespraakte mannen en vrouwen, waar weinig of niks mis mee leek. Het duurde even voor het tot me doordrong dat dat dus precies is hoe het mensen vergaat als ze mij ontmoeten. Ze zien een op het oog gezonde vrouw, waar in eerste instantie niets aan te merken is. Dat moet verwarrend zijn. Daarna kwam het besef dat het merendeel van de aanwezigen zo ongeveer heeft wat ik ook heb. En dat gevoel van delen en verbonden zijn, van even heel normaal zijn, ervoer ik als een hartverwarmend en onbeschrijfelijk fijn lichtpuntje.”

Marloes over haar eerste ervaring bij de Booghkring.