Brasserie Coffeemania By Boogh opent de deuren

Vrijdag 25 mei opent brasserie Coffeemania By Boogh in Utrecht Kanaleneiland officieel haar deuren. De opening wordt verricht door burgemeester Jan van Zanen. Het personeel van de brasserie bestaat voor een groot deel uit mensen met hersenletsel. Voor Utrecht, maar ook in heel Nederland de eerste brasserie die op deze wijze werkt.

In het pand aan de Amerikalaan (Krachtstation Kanaleneiland) wordt hard gewerkt voor de grote opening op 25 mei. Iedereen binnen het team gaat er zo zelfstandig mogelijk aan het werk. “Coffeemania is een bijzondere plek in Utrecht en in Nederland”; vertelt Ilse Claessen, projectleider van Stichting Boogh. “We proberen voor mensen met hersenletsel een springplank te zijn naar een betaalde baan of vrijwilligerswerk. Want hier krijgen mensen de kans om naar eigen vermogen mee te werken in een regulier horecabedrijf.”

Voor bezoekers en buurtbewoners is Coffeemania By Boogh een ontmoetingsplek voor de lunch, borrel of diner. Ook voor catering, als vergaderlocatie en voor zaalverhuur kunnen mensen hier terecht. De inrichting is aangepast voor het personeel en er is rekening gehouden met rolstoelgebruikers. De brasserie is een samenwerking tussen Stichting Boogh en horecabedrijf Coffeemania en vormt naar eigen zeggen het nieuwe kloppend hart van Utrecht Kanaleneiland.Coffeemania By Boogh 1