"Ineens een ander"

Vandaag verscheen de nieuwe editie van Markant, het magazine van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Daarin vertelt Mirjam van Veldhuizen over haar werk bij Coffeemania By Boogh, een nieuwe werk- en leerplek voor mensen met hersenletsel. In het interview vertelt Mirjam hoe zij ‘opeens een ander’ werd na haar auto-ongeluk. En over hoe het werken bij Coffeemania By Boogh haar vergaat.

Ineens een ander...

"Excuus dat ik zo laat ben". Mirjam van Veldhuizen komt verhit aan in de brasserie. Zweetpareltjes glinsteren op haar gezicht, ze verontschuldigt zich voor te laat komen hoewel ze keurig op tijd is. "Oh ja, de fotograaf. Dat was ik vergeten, sorry, sorry!" Nadat ze heeft kunnen bijkomen vertelt Mirjam dat vergeetachtigheid hoort bij haar handicap. "Ik ben geschept door een auto en ben op mijn hoofd terechtgekomen, ik heb NAH". Vanaf het ongeluk heeft haar leven een drastische wending genomen. Ze was een vrolijke meid van 17 jaar die midden in het leven stond. In letterlijk één klap was ze een ander. Nu is ze 29 en kan twee dagen per week enkele uurtjes werken. Het revalidatieproces duurde lang. "Ik ben best somber geweest maar ik ga er voor, je kunt niet bij de pakken neerzitten".

Er komen klanten binnen, Mirjam neemt de bestelling op maar dan blijkt dat dat zo eenvoudig niet is, het vergt concentratie. Gelukkig is er professionele begeleiding van Boogh die haar kan helpen. Als Mirjam de bestelling heeft uitgeserveerd vertelt ze dat naast vergeetachtigheid en concentratieverlies ook vermoeidheid haar hindert in haar werk. En soms is ze zomaar prikkelbaar. Maar vandaag niet, haar lach verdwijnt niet van haar gezicht. Dat heeft een reden. "Ik heb een vriendje. Ik heb hem vanavond thuis uitgenodigd. Het klikt al anderhalf jaar".

> Lees hier de Markant

> Lees meer over Coffeemania By Boogh

Markant Dec 2017 Interview Met Mirjam Veldhuizen