Nieuw: Boogh Behandelcentrum De Bilt!

Op 1 september 2017 opent Boogh in De Bilt een nieuw Afasie- en Behandelcentrum. In het Boogh Afasie- en behandelcentrum bieden we mensen met opgelopen hersenletsel diverse behandelmodules aan onder de naam Hersenz. 

Wens om te groeien

Boogh heeft een langgekoesterde wens om haar dienstverlening op het gebied van Afasie-behandeling uit te breiden in heel Utrecht. Er zijn immers in de hele provincie ruim 60.000 mensen met opgelopen hersenletsel, en die mensen wil Boogh graag helpen. Daarom heeft Stichting Boogh besloten per 1 september 2017 in De Bilt –centraal gelegen in de provincie- een nieuw Boogh Behandelcentrum te openen.

De Afasie- en Behandelcentra in Amersfoort, Utrecht en Veenendaal zijn zeer succesvol gebleken en blijven groeien. Boogh vertrouwt erop dat deze nieuwe behandellocatie in De Bilt net zo succesvol gaat zijn.

Hersenz behandeling na revalidatie

Na revalidatie willen mensen met opgelopen hersenletsel zo snel mogelijk leren omgaan met de gevolgen van dit letsel. In het Boogh Behandelcentrum leert Boogh mensen energie goed te verdelen en omgaan met bijvoorbeeld vergeetachtigheid, concentratieverlies of moeite met organiseren. Ook werken we aan fysieke conditie, zodat mensen weer vertrouwd raken met hen lichaam. Dat doen we met verschillende vormen van behandeling en creatieve therapie.

Boogh is één van de zorgorganisaties in Hersenz. Onze behandelaren zijn allemaal specialisten in niet-aangeboren hersenletsel. De behandeling Hersenz richt zich op de belangrijkste gebieden waarop mensen met hersenletsel problemen ervaren: cognitie, emoties en gedrag, vermoeidheid, motoriek, communicatie en het systeem waarin ze leven. De behandeling richt zich op het verwerken van veranderingen en verlies, het omgaan met beperkingen en het vinden van een nieuwe balans op diverse levensgebieden.

Door de combinatie van behandeling in een groep en behandeling thuis, wordt het geleerde daadwerkelijk geïntegreerd in het dagelijks handelen. De combinatie van cognitieve modules en een beweegprogramma versterkt het effect. De Hersenz-behandeling richt zich niet alleen op degene met hersenletsel maar ook op hun naasten.

Meer informatie

> Adres: Weltevreden 4C, 3731 AL De Bilt

> Meer informatie over Hersenz leest u via deze link