Bijzonder levensverhaal van Ernst (cliënt Boogh Utrecht Leidsche Rijn) vandaag te zien op RTV utrecht

Iedere week reist RTV Utrecht reporter Margreet van Gils door de provincie om te praten met mensen met een bijzonder verhaal. Ditmaal wordt het levensverhaal van Ernst (45) in beeld gebracht.

De aflevering is bij dit bericht te bekijken en wordt op RTV Utrecht ieder uur herhaald.

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1614025/verlamde-utrechter-droomt-van-carriere-als-dj.html

Ernst is bijna 45 en een echte horeca-man. Hij maakt het graag gezellig voor zichzelf en voor anderen. Tot acht jaar geleden werkte hij in populaire horecagelegenheden in onze regio.

Na een avondje stappen belandt hij midden in de nacht met zijn fiets in de berm, hij stuurt bij, maar knalt tegen een hek en vliegt er overheen. Hij ligt op de grond en kan zijn benen niet meer bewegen. Na een spoedoperatie blijkt dat vanaf tepelhoogte verlamd is.

"Daar zou ik geloof ik heel veel lelijke woorden over schreeuwen als ik alleen in mijn kamer zou zitten", zegt Margreet. "Maar Ernst niet. Hij heeft een keer heel hard gehuild - de middag dat de arts hem vertelde dat hij voor altijd verlamd zou zijn. Daarna pakte hij zijn leven op. Met vrienden, vrijwilligerswerk, nieuwe dromen en nog altijd veel horeca en feestjes. En niet onbelangrijk, over een paar jaar wil hij als dj op grote festivals staan. We gaan nog veel van hem horen!"